januari 29, 2023

5 vragen voor je sollicitatie op een vakantiewerk vacature

vakantiewerk op een camping

Voorbereiden

Voorbereiden op een sollicitatie is belangrijk, maar misschien is het net iets moeilijker omdat jij op een camping wil werken, misschien zelfs wel in het buitenland. Daarom hebben wij speciaal voor jou een lijst gemaakt met de 5 vragen die je sowieso moet stellen tijdens je sollicitatie voor een vakantiewerk vacature.

Het is belangrijk om te weten dat het er bij elke camping anders aan toe gaat, bij de ene camping moet je zelf voor je eten zorgen, bij de andere zit dit inbegrepen. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid je sollicitatiegesprek te houden. Zodat jij na het gesprek een duidelijk beeld hebt van de camping en hoe het daar werkt. Lees snel de 5 vragen die je moet stellen bij elke vakantiewerk vacature.

Is er reiskosten vergoeding, zo ja hoeveel bedraagt dit?

Als jij in Nederland op een camping werkt, zal dit minder het geval zijn. Maar een heen en terug reis naar Zweden of Spanje tikt al snel aan. Als je dit zelf moet betalen is dat zonde van je zomer bijverdienste. Daarom is het belangrijk om van te voren te weten hoeveel een heen en weer reis ongeveer kost zodat je zelf kan bepalen of dat haalbaar is. Sommige campings hebben dit al voor jou uitgezocht.

Waar zal ik slapen en hoe zit het met eten en drinken?

Het is belangrijk om voor jezelf een goed beeld te hebben van het verblijf en onderdak waar je de komende periode zal verblijven. Hoe dit werkt op de camping verschilt, bij sommige moet je alles zelf regelen met de andere medewerkers, bij kleinere campings eet je soms mee. Over het algemeen slaap je in een tent of (sta)caravan en maak je gebruik van het camping sanitair

Wat zal het salaris zijn?

Naast dat het werken op een camping leuk is en veel ervaring zal opleveren, wil je natuurlijk ook wat bijverdienen in de vakantie. Hoeveel je verdient is afhankelijk van veel verschillende factoren zoals: Land, leeftijd, ervaring, taak en de camping. Daarom is het van belang om dit te vragen bij je sollicitatiegesprek. 

Hoe groot is het team?

Misschien lijkt deze vraag wat minder belangrijk, maar er zijn campings van grote en kleine formaten dus ook het team wat de camping draaiende houdt. Zou zal op een kleine camping je ook werken in een klein team. Als je graag met mede leeftijdsgenoten wil werken is het belangrijk om te weten of er ook andere werknemers zijn en wat ongeveer de leeftijd is.

Hoe ziet een werkweek er uit?

Op een camping werken is leuk en leerzaam, maar het kan soms ook druk zijn. Op bepaalde tijden zijn er grote pieken in drukte. Deze vallen niet altijd binnen de normale 9 tot 5 uren. De horeca gaat bijvoorbeeld soms wel door tot 22:00 of later. Daarnaast heeft elke camping een wissel dag, waar de gasten weer vertrekken en de nieuwe gasten aankomen. Dan moet er veel gebeuren zoals accommodaties schoon en klaarmaken. Vraag daarom bij je sollicitatiegesprek hoe een week er ongeveer uit ziet, en wanneer er momenten zijn dat je vrij bent om toch even te genieten van je welverdiende vakantie.

Dit vinden wij 5 belangrijke vragen die je moet stellen voor elke vakantiewerk vacature. Heel veel succes met je sollicitatiegesprek en “zet hem op” leuk he camping humor?

Blijf op de hoogte
van nieuwe vacatures

Vakantiewerk-Camping.nl

Vakantiewerk-camping.nl heeft als doel een overzichtelijk platform voor vakantiewerk op campings te zijn.

Vacatures

Camping eigenaren

Vakantiewerk-camping

© Vakantiewerk-camping.nl. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Easydudes.nl.