Werken op een camping

Gezellig, Leuk en Leerzaam

De verschillende camping functies

Bekijk de verschillen

allround medewerker

Als allround medewerker kan je veel verschillende werkzaamheden verwachten. Gasten rondleiden en naar hun plek brengen, accommodatie schoonmaken, terreinonderhoud, helpen in de kampwinkel, ijsjes verkopen etc. Wil je afwisselend werk en contact met de gasten, bekijk dan de allround medewerker vacatures!

animatiemedewerker

Vind je het leuk om met kinderen te werken en samen te knutselen, speurtochten te organiseren, spelletjes te doen, kinderdisco en dansjes te leren en sportactiviteiten te organiseren? Kijk dan naar animatiemedewerker vacatures.

horeca medewerker

Als horecamedewerker kun je veel verschillende werkzaamheden verwachten, werken in de keuken, helpen bij de bediening, werken in de bar, of patat bakken in de snackbar, kortom zorgen dat het de gasten culinair aan niets ontbreekt. Vind je dat leuk, kijk dan naar horecavacatures.

Groen medewerker

Als groen medewerker werk je lekker buiten en zorg je ervoor dat alles op de camping er groen uit ziet. Je onderhoudt het terrein en de planten en of bomen.

Facilitair medewerker

Als facilitair medewerker zorg jij ervoor dat alles op de camping soepel loopt en de faciliteiten schoon en eventueel bijgevuld zijn. Denk aan het sanitair, zwembad.

Benieuwd naar de vacatures?

Weet je nog niet zo goed welke functie het beste bij jou past? De werkzaamheden per functie verschillen soms bij campings. Sommige campings hebben andere functie titels, daarom is het belangrijk om ook de vacatures goed te lezen en eventuele vragen te stellen bij een gesprek.

wat kun je verwachten

Werken op een camping is hartstikke leuk, maar vaak is het ook hard werken. Het leuke is dat de gasten allemaal in vakantiestemming zijn en vaak betekent dat dat iedereen vrolijk is en ontspannen. Het is ook jouw taak om de gasten vrolijk en ontspannen te houden, dus een sociale en klantvriendelijke instelling is wel een vereiste.

Horeca medeweker op een camping

Verblijf op de camping

Ga je werken op een camping in het buitenland, dan zal er door de camping voor onderdak gezorgd worden, dat kan zijn in een tent, een stacaravan, of een kamer in een vakantiehuisje, dat je deelt met andere campingmedewerkers. In Nederland, zal dit niet altijd het geval zijn, dit hangt af van het soort werk en de afstand van je woonplaats tot de camping. De maaltijden worden meestal door de camping verzorgd, met andere woorden, je eet gewoon mee wat de pot schaft.

Niet vergeten

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die je niet moet vergeten. Ga je naar het buitenland, denk aan een reisverzekering, de camping waar je gaat werken, regelt dit niet voor je. Zorg natuurlijk voor een geldig ID-kaart of paspoort.

Een leuke en bijzondere ervaring

Werken op een camping kan een ontzettend leuke ervaring zijn. Iedereen is in vakantiestemming en jij levert een belangrijke bijdrage aan het plezier van anderen. Maar ook voor jezelf zal je zien dat het een leuke en bijzondere tijd is waarin je nieuwe mensen ontmoet en nieuwe vrienden maakt. Kortom een herinnering om niet te vergeten!

Veelgestelde vragen

Waar slaap ik, moet ik zelf koken?
Dit verschilt per camping. Het is afhankelijk van de grootte van de camping, het aantal medewerkers en het werk dat je gaat doen. In de meeste gevallen staat er een tent of (sta)caravan op de camping voor je klaar die je soms met iemand anders deelt. Voor maaltijden zorg je vaak zelf. Als het niet duidelijk vermeld staat, vraag dit dan na bij je sollicitatie.
Hoe werkt het met reiskosten?
Of je reiskosten vergoed worden staat vaak in de vacature vermeld. Vaak worden reiskosten vergoed bij een minimum aantal weken werken of als je de afgesproken periode hebt gewerkt. Anders kan je dit bij je sollicitatie vragen
Vanaf welke leeftijd kan ik gaan werken?
Dit staat vaak in de advertentie vermeld, voor sommige landen is de minimale leeftijd 16 jaar, voor andere landen ligt de leeftijd hoger.
Hoe werkt het met de verzekering?
Bij vakantiewerk in het buitenland is het belangrijk even stil te staan bij je reisverzekering en eventueel ook je zorgverzekering. Je mag volgens de voorwaarden van sommige reisverzekeringen niet werken tijdens je vakantie en je bent dan dus ook niet verzekerd als er iets gebeurt. Bij sommige reisverzekeringen is er wel een uitbreidingsmogelijkheid voor vakantiewerk, maar hiervoor betaal je een toeslag. Check dus bij je huidige verzekeraar of vakantiewerk in het buitenland gedekt is. Een speciale reisverzekering voor vakantiewerk kan je bij verschillende verzekeraars afsluiten. Als je vakantiewerk in het buitenland korter dan 3 maanden is, dan moet je je Nederlandse zorgverzekering gewoon aanhouden en premie betalen. Duurt je vakantiewerk langer dan 3 maanden, dan ben je niet meer verzekerd door je Nederlandse zorgverzekering. Weet je niet hoelang je gaat of zit je dicht bij de 3 maanden? Regel dan in het buitenland een ziektekostenverzekering.
Krijg ik ook salaris?
Normaal gesproken krijg je gewoon betaald voor je vakantiewerk. Hoe hoog je salaris is, is afhankelijk van je werkgever, je leeftijd, je ervaring en het land waar je werkt. Als het niet in de advertentie staat, vraag hier dan naar bij je sollicitatie.

Blijf op de hoogte
van nieuwe vacatures

Vakantiewerk-Camping.nl

Vakantiewerk-camping.nl heeft als doel een overzichtelijk platform voor vakantiewerk op campings te zijn.

Vacatures

Camping eigenaren

Vakantiewerk-camping

© Vakantiewerk-camping.nl. Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Easydudes.nl.